Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iz Fondacije Dragica Nikolić 20 miliona dinara porodilištu u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 19.06.2014. Beta, Foto: N. Raus

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je sa suprugom prisustvovao otvaranju renoviranog odeljenja neonatologije porodilišta u Zdravstvenom centru Vranje, čije je opremanje finansirala Fondacija "Dragica Nikolić" sa 20 miliona dinara.

Iz Fondacije Dragica Nikolić 20 miliona dinara porodilištu u Vranju

Nakon obilaska tog odeljenja Nikolić je novinarima rekao da je porodilište u Vranju renovirano prvi put nakon 34 godine i da su uslovi u kojima je do sada radilo bili loši.

- Ovo je već drugo ili tek drugo porodilište koje je renovirala Fondacija "Dragica Nikolić". Nadam se da će buduće majke biti zadovoljne kao što sam ja danas - kazao je Nikolić.

Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić rekla da je Fondacija, na čijem je čelu, odlučila da pomogne porodilište u Vranju kada je videla da u Zdravstvenom centru teško nabavljaju novac za renoviranje koje je bilo neophodno.

- Kada smo došli i videli kakva je situacija poslali smo slike našim prijateljima u svetu i oni su rekli 'evo pomoćićemo vam da uradite i to porodilište'. Uz pomoć ljudi iz celog sveta, dijaspore i naših prijatelja uspeli smo to da uradimo - kazala je Dragica Nikolić.

Ona je kazala da je vrednost radova na renoviranom odeljenju 20 miliona dinara bez aparata, a do sada su obezbeđeni aparati za ultrazvuk, novi sto za porođaje, novi kreveti, posteljina, spavaćice i odeća za bebe.

 


#   Vranje   Dragica Nikolić   Tomislav Nikolić   porodilište
@dragicanikolich @predsednikrs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima