Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić na otvaranju rekonstruisanog porodilišta u Aleksincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 06.07.2018. Južna Srbija Info

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je juče porodilište Opšte bolnice u Aleksincu, čiju je rekonstrukciju finansirala Fondacija „Dragica Nikolić“.

Vučić na otvaranju rekonstruisanog porodilišta u Aleksincu

„Najveći problem imamo sa brojem rođene dece. Srbija i mi, kao narod, nećemo moći da opstanemo ukoliko građani ne promene svest o tome", poručio je predsednik Vučić nakon otvaranja rekonstruisanog porodilišta u Aleksincu, i naglasio da će država i Vlada Srbije nastaviti da rade na podsticajnim merama za podizanje nataliteta.

"Imaćemo najmodernije bolnice, predivno urađene zidove, lepe krevete, sve što treba da se uradi i uredi, ali nije broj dece direktno proporcionalan razvoju ekonomije, napretku životnog standarda. Naprotiv, neretko je to obrnuto proporcionalno. Zato i apelujem na svest ljudi", rekao je predsednik Vučić i istakao da Srbi treba da razumeju da nestajemo kao nacija. On je dodao  da smatra da je na roditeljima odluka, i poručio mladim ljudima da razmisle šta ostavljaju iza sebe Srbiji.

Predsednik Vučić je čestitao Aleksinčanima na obnovljenom porodilištu, u kojem se juče rodilo jedno dete, a svim građanima poručio da će se finansijskim merama nastojati da imaju mogućnost da izdržavaju decu.

Otvaranju su pored Vučića i Dragice Nikolić prisustvovali, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, kao i čelni ljudi opštine Alesinac.

Komentara: 0


#   Aleksinac   Dragica Nikolić   Dragana Sotirovski   Tomislav Nikolić   Aleksandar Vučić   Nišavski okrug   porodilište   predsednik Srbije   Opšta bolnica Aleksinac
@dragicanikolich @predsednikrs @avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima