Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изабране нове судије Основног и Вишег суда у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 25.10.2019. Белами, Јужна Србија Инфо

Нови председник Вишег суда у Нишу је судија Апелационог суда, Драгана Живадиновић, одлучено је на седници Скупштине Србије.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Рођена је 21. јуна 1968. године, у Крушевцу. Правни факултет Универзитета у Нишу завршила је 1994.године. За судију Општинског суда у Нишу изабрана је 1998.године где је поступала по предметима у кривичној материји. Одлуком Високог савета судства изабрана је на сталну судијску функцију у Апелационом суду у Нишу, коју обавља од 2010.године. Од 2017.године је председник Комисије  за вредновање рада судија и председника Виших судова. Врховни касациони суд за спровођење поступка вредновања и оцењивања судија је рад Живадиновићеве у периоду од 2015 до 2018. године оценио као изузетно успешно обављање судијске функције. Она је добила позитивно мишљење за избор за председника Вишег суда у Нишу и на седници свих судија овог суда.

На седници Скупштине Србије за првог човека Основног суда у Нишу, изабран је судија Вишег суда, Саша Дујаковић. Дујаковић је од 2010 до 2014 био заменик председника Вишег суда,потом је радио као судија кривичар првог степена.Од формирања коруптивног одељења Дујаковић је ангажован на пословима судије у том одељењу.

Коментара: 0


#   Ниш   виши суд   Скупштина Србије   судије   Основни суд
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима