Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izabrane nove sudije Osnovnog i Višeg suda u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 25.10.2019. Belami, Južna Srbija Info

Novi predsednik Višeg suda u Nišu je sudija Apelacionog suda, Dragana Živadinović, odlučeno je na sednici Skupštine Srbije.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Rođena je 21. juna 1968. godine, u Kruševcu. Pravni fakultet Univerziteta u Nišu završila je 1994.godine. Za sudiju Opštinskog suda u Nišu izabrana je 1998.godine gde je postupala po predmetima u krivičnoj materiji. Odlukom Visokog saveta sudstva izabrana je na stalnu sudijsku funkciju u Apelacionom sudu u Nišu, koju obavlja od 2010.godine. Od 2017.godine je predsednik Komisije  za vrednovanje rada sudija i predsednika Viših sudova. Vrhovni kasacioni sud za sprovođenje postupka vrednovanja i ocenjivanja sudija je rad Živadinovićeve u periodu od 2015 do 2018. godine ocenio kao izuzetno uspešno obavljanje sudijske funkcije. Ona je dobila pozitivno mišljenje za izbor za predsednika Višeg suda u Nišu i na sednici svih sudija ovog suda.

Na sednici Skupštine Srbije za prvog čoveka Osnovnog suda u Nišu, izabran je sudija Višeg suda, Saša Dujaković. Dujaković je od 2010 do 2014 bio zamenik predsednika Višeg suda,potom je radio kao sudija krivičar prvog stepena.Od formiranja koruptivnog odeljenja Dujaković je angažovan na poslovima sudije u tom odeljenju.

Komentara: 0


#   Niš   viši sud   Skupština Srbije   sudije   Osnovni sud
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima