Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изградња позоришта зависи од Владе

rssBookmark and Share

10.03.2013. Autor: S.Popović Foto: Rts

Када буде готов идејни пројекат, тражићу од Владе новчану помоћ за обнову позоришта у Врању, најавио саветник председника Србије за културу Радослав Павловић. Врање без позоришта је град без имена и презимена, рекао Павловић током обиласка позоришта које је изгорело прошле године.

Изградња позоришта зависи од Владе

Саветник председника Србије за културу Радослав Павловић обишао је зграду позоришта "Бора Станковић" у Врању која је 2. јула прошле године изгорела у подметнутом пожару. Павловић је обећао да ће, када буде готов идејни пројекат, од Владе затражити финансијску помоћ за обнову позоришта.

Врање без позоришта је град без имена и презимена, рекао је Павловић, најављујући сарадњу врањског са Народним позориштем у Београду на представи "Избирачица" чија ће предпремијера бити маја месеца у Врању, а премијера у Београду.

На наменски жиро-рачун за изградњу позоришта до сада је уплаћено 35 милиона динара, а за реконструкцију је према процени Одбора за обнову позоришта потребно око 200 милиона динара.

Глумци позоришта раде на алтернативним сценама у Дому војске и Омладинском културном центру. У овој сезони припремили су три премијере.

Коментара: 0


#   Бора Станковић   изградња   Радослав Павловић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима