Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izgradnja pozorišta zavisi od Vlade

rssBookmark and Share

10.03.2013. Autor: S.Popović Foto: Rts

Kada bude gotov idejni projekat, tražiću od Vlade novčanu pomoć za obnovu pozorišta u Vranju, najavio savetnik predsednika Srbije za kulturu Radoslav Pavlović. Vranje bez pozorišta je grad bez imena i prezimena, rekao Pavlović tokom obilaska pozorišta koje je izgorelo prošle godine.

Izgradnja pozorišta zavisi od Vlade

Savetnik predsednika Srbije za kulturu Radoslav Pavlović obišao je zgradu pozorišta "Bora Stanković" u Vranju koja je 2. jula prošle godine izgorela u podmetnutom požaru. Pavlović je obećao da će, kada bude gotov idejni projekat, od Vlade zatražiti finansijsku pomoć za obnovu pozorišta.

Vranje bez pozorišta je grad bez imena i prezimena, rekao je Pavlović, najavljujući saradnju vranjskog sa Narodnim pozorištem u Beogradu na predstavi "Izbiračica" čija će predpremijera biti maja meseca u Vranju, a premijera u Beogradu.

Na namenski žiro-račun za izgradnju pozorišta do sada je uplaćeno 35 miliona dinara, a za rekonstrukciju je prema proceni Odbora za obnovu pozorišta potrebno oko 200 miliona dinara.

Glumci pozorišta rade na alternativnim scenama u Domu vojske i Omladinskom kulturnom centru. U ovoj sezoni pripremili su tri premijere.


#   Bora Stanković   izgradnja   Radoslav Pavlović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima