Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршена седница Кризног штаба - нема говора о попуштању мера

Bookmark and Share

09.02.2021. Јужна Србија Инфо

Јутрос је заседао је Кризни штаб који је размотрао епидемијску ситуацију. Разговарало се о актуелној епидемијској ситуацији у Србији, као и о ефектима постојећих и евентуално новим мерама. Кризни штаб одлучио је да постојеће мере за превенцију ширења коронавируса остају на снази, преноси РТС. Како сазнајемо, није било говора о попуштању.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Још 50.000 доза вакцине "спутњик" стигло у Србију

Нови контигент од 50.000 доза "спутњика В" јутрос је из Русије авионом "Ер Србије" допремљен у Србију, сазнаје Танјуг.

Авион је на београдски аеродром "Никола Тесла" слетео око 6.30, а вакцине ће одмах бити допремљене у Институт "Торлак", одакле ће се дистрибуирати центрима за вакцинацију широм земље.

Ноћас је на московском аеродрому Шереметјево утовару вакцина у авион "Ер Србије" присуствовао министар за иновације Ненад Поповић, који је истакао да се односи Србије и Русије налазе на највишем нивоу у историји.

"Ниједна земља у Европи није добила оволико вакцина из Русије колико је добила Србија. У овом тренутку, када се и сама Русија суочава са потешкоћама да дистрибуира довољно вакцина својим регионима, она помаже Србији и шаље вакцине када су нам најпотребније", рекао је Поповић Танјугу.

Из Русије је у Србију јутрос стигло још 50.000 вакцина, а за два дана, 11. фебруара, требало би да стигну и руски стручњаци, који ће са колегама из Института "Торлак" размотрити могућности да "спутњик Ве" почне да се производи у Србији.


#   Ненад Поповић   привремене мере   кризни штаб   Коронавирус   спутњик вакцина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима