Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završena sednica Kriznog štaba - nema govora o popuštanju mera

Bookmark and Share

09.02.2021. Južna Srbija Info

Jutros je zasedao je Krizni štab koji je razmotrao epidemijsku situaciju. Razgovaralo se o aktuelnoj epidemijskoj situaciji u Srbiji, kao i o efektima postojećih i eventualno novim merama. Krizni štab odlučio je da postojeće mere za prevenciju širenja koronavirusa ostaju na snazi, prenosi RTS. Kako saznajemo, nije bilo govora o popuštanju.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Još 50.000 doza vakcine "sputnjik" stiglo u Srbiju

Novi kontigent od 50.000 doza "sputnjika V" jutros je iz Rusije avionom "Er Srbije" dopremljen u Srbiju, saznaje Tanjug.

Avion je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo oko 6.30, a vakcine će odmah biti dopremljene u Institut "Torlak", odakle će se distribuirati centrima za vakcinaciju širom zemlje.

Noćas je na moskovskom aerodromu Šeremetjevo utovaru vakcina u avion "Er Srbije" prisustvovao ministar za inovacije Nenad Popović, koji je istakao da se odnosi Srbije i Rusije nalaze na najvišem nivou u istoriji.

"Nijedna zemlja u Evropi nije dobila ovoliko vakcina iz Rusije koliko je dobila Srbija. U ovom trenutku, kada se i sama Rusija suočava sa poteškoćama da distribuira dovoljno vakcina svojim regionima, ona pomaže Srbiji i šalje vakcine kada su nam najpotrebnije", rekao je Popović Tanjugu.

Iz Rusije je u Srbiju jutros stiglo još 50.000 vakcina, a za dva dana, 11. februara, trebalo bi da stignu i ruski stručnjaci, koji će sa kolegama iz Instituta "Torlak" razmotriti mogućnosti da "sputnjik Ve" počne da se proizvodi u Srbiji.


#   Nenad Popović   privremene mere   krizni štab   Koronavirus   sputnjik vakcina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima