Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јумко: Радници блокирали управу, траже Вучића

rssBookmark and Share

Врање 15.04.2014. Бета

Око 1.200 радника Јумка у Врању блокирало је у уторак управну зграду предузећа јер су незадовољни одлагањем именовања новог генералног директора и Надзорног одбора, изјавио је председник фабричког Самосталног синдиката Сладјан Митић.

Јумко: Радници блокирали управу, траже Вучића

Он је казао да је у име синдиката поднео кривичну пријаву против директора Јумка у оставци Зорана Стошића, а да синдикати сада немају са киме да преговарају о решавању нагомиланих проблема јер Влада Србије, у чијој је то надлежности, још није именовала новог генералног директора предузећа.

"Бићемо у управној згради и дању и ноћу док се наши захтеви не испуне. Остаје и најава радикализације протеста, 22. априла, када ће се, ако нам се до тада нико не обрати, радници пешице упутити аутопутем за Београд. Тај је протест већ пријављен полицији", казао је Митић.

Радници који су ушли у управну зграду Јумка, како је истакао, не ометају руководство да обавља своје послове, али је неколико директора Јумка од јутрос напустило зграду.

"Након штрајка и преговора у последња три месеца радницима су оверене здравствене књижице и исплаћене две минималне плате, али још није исплаћен трећи минимални лични доходак који је радницима био обећан до 14. априла, што је и довело до незадовољства и радикализације штрајка", рекао је Митић.

Асоцијација слободних и независних синдиката (АСНС), која је један од организатора штрајка у Јумку, саопштила је да ће управна зграда Јумка остати блокирана све док у фабрику не додју мандатар за састав нове Владе и први потпредседник техничке Владе Србије Александар Вучић и вршилац функције министра привреде Игор Мировић.


#   Врање   радници   Александар Вучић   Јумко   блокада   Игор Мировић
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима