Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радници "Јумка" у протестној шетњи у центру Врања

rssBookmark and Share

Врање 03.04.2014. Бета

Радници компаније Јумко у Врању данас су организовали протестну шетњу од зграде фабрике до градске цркве Свете Тројице како би се "помолили Богу за спас компаније".

Председник Самосталног синдиката у комбинату Слађан Митић је изјавио да је у протестној шетњи учествовало око 1.200 радника, као и да ће протестне шетње бити настављене и наредних дана, до испуњења захтева који се односе на исплату заосталих плата и уплату доприноса за радни стаж.

"Поново смо изашли на улице и отишли до храма Свете Тројице да запалимо свећу и да се помолимо да наша фирма опстане. Протести ће се наставити и сутра, а уколико наши захтеви према бившем руководству и бившем надзорном одбору не буду испуњени, радикализоваћемо протест и организоваћемо протестну шетњу до Београда", казао је Митић.

Радници "Јумка" организовали су почетком године свакодневне протесте у Врању који су трајали скоро месец дана, тражећи смену дотадашњег руководства, исплату заосталих плата и уплату доприноса, да би 12. фебруара протест радикализовали тако што су осам сати блокирали аутопут Ниш-Скопље код Врања.

Са радницима "Јумка" тада је разговарао министар привреде у техничкој Влади Игор Мировић, после протеста примио их је и премијер Ивица Дачић, а "Јумкову" фабрику је у току предизборне кампање обишао и први потпредседник Владе и лидер СНС Александар Вучић.

Радници "Јумка" који поново протестују наводе да им још није испуњено све што им је тада обећано.


#   Врање   радници   Ивица Дачић   Александар Вучић   Јумко   протест   Игор Мировић   Слађан Митић
@DacicIvica @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима