Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Књажевац: Оковани ледом без струје на Божић

rssBookmark and Share

07.01.2016. РТС, Сузана Божиновић, Блиц, Јужна Србија Инфо

Колико јуче надлежни из ЕПС-а за овај део региона, уверавали су јавност да је систем стабилан, међутим Штаб за ванредне ситуације општине Књажевац управо је на подручју те општине увео ванредно стање јер је без струје синоћ и ноћас остало 80 околних села, односно, око 10.000 људи.

Фото: Фонет, Курир
Фото: Фонет, Курир

Према информацијама РТС-а, тренутно је без струје 4.200 домаћинстава у 66 сеоских насеља. Према процени са терена, очекује се да ће до краја дана струју добити половина корисника који је тренутно немају.

Милан Ђокић, председник општине Књажевац, каже да су екипе Електродистрибуције из Књажевца, Зајечара и Бора на терену од раних јутарњих сати.

- Након обимних снежних падавина које су падале два дана, на територији наших села 20 сати је непрекидно падала ледена киша. Поломљени су стубови, далеководи, покидане жице. Око 80 села је остало синоћ и ноћас без струје. Екипе на терену успеле су да у неким селима регулишу снабдевање електричном енергијом, тако да је тренутно 66 села без електричне енергије. Површина на којој су села остала без струје износи око 1.200 квадратних километара, тако да се за сада не зна када ће стање бити боље – казао нам је председник Ђоковић.

Због кидања проводника под тежином нагомиланог леда, синоћ је без струје остало између 37 и 40 села на подручју Вине, Минићева, правцима према Сврљигу и Бољевцу као и на потезу од Трговишта до Калне.

Екипе Електропривреде Србије су на терену како би се што пре отклонили кварови и успоставило нормално снабдевање електричном енергијом.

Осим књажевачке општине, у остаим деловима Србије нема проблема у снабдевању струјом.

Премијер Србије Александар Вучић у интервјуу за ТВ Пинк рекао је да није реч о 7.000 домаћинстава, како је објавио РТС, већ о 3.000 и да су у помоћ Кнаžевцу притекли Бор и Зајечар.

Извор РТС


#   струја   ЕПС   Александар Вучић   Књажевац   председник општине   хаварија   ванредна ситуација   без струје   штаб за ванредне ситуације   Милан Ђокић
@EPSsnabdevanje @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима