Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због поплава ванредна ситуација у 11 алексиначких села

rssBookmark and Share

Алексинац 16.06.2018. Јужна Србија Инфо

Општина Алексинац прогласила је ванредну ситуацију у 11 села због огромне штете коју су тим местима причиниле река Турија и бујични потоци са Малог Јастрепца

Фото: Н1
Фото: Н1

о је за агенцију Бета рекао председник општине Алексинац Ненад Станковић. Он је казао да је да су обилне кише које су падале током ноћи између четвртка и петка изазвале пораст нивоа река.

"Турија и бујични потоци носили су дрвеће и камење и изазвали одроне на регионалним и локалним путевима. Свих 11 села било је током дана и ноћи без струје, а села Копривница и Врћеновица и без воде", истакао је Станковић.

Према његовим речима, екипе Електродистрибуције успеле су да током дана обезбеде снабдевање струјом за девет села, а током сутрашњег дана струју би требало да добију села Шурић и Мали Дреновац.

Станковић је додао да је данас пао мост на Турији код села Банковац, али при том срећом нико није настрадао.

"Турија, која преко лета уме да пресуши, ноћас је била велика као Јужна Морава у том делу године. Током дана вода се мало повукла, али и даље је њен ниво изузетно висок", нагласио је Станковић.

Он је рекао да је општина Алексинац ангажовала сву расположиву механизацију како би нормализовала стање на угроженом подручју у подножју Малог Јастрепца.

"Радили смо првенствено на рашчишћавању путева и стављању под контролу вода које су излазиле из својих корита. Наше екипе су до доласка механизације "Путева Србије" расчишћавале регионални пут Тешица-Вукања, пошто је једно време саобраћај ту био обустављен", изјавио је Станковић.

Према Станковићевим речима, много посла у селима има и наредних дана јер су бројна дворишта и имања напуњена дрвећем, камењем и песком.


#   Алексинац   саобраћај   Јужна Морава   поплава   Ненад Станковић   село   председник општине   Турија   Село Турија   Врћеновица   ванредна ситуација   без струје   без воде   Општина Алексинац   Мали Дреновац
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима