Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Корисници дома из Тешице безбедни

rssBookmark and Share

Алексинац 01.04.2015. Министарство РЗБС

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је вечерас да су корисници геронтолошког центра "Јеленац" у селу Тешица на сигурном и да су запослени у том центру поступили у складу са правилником о ванредним ситуацијама због угрожености објекта изливањем Јужне Мораве.

Корисници дома из Тешице безбедни

"Корисници и дом су тренутно безбедни, али уколико буде требало обезбеђен је транспорт и места за њихов премештај", рекао је Вулин.

Вулин је додао да о корисницима брину добро организовани људи и да је задовољан оним што је касно вечерас видео на лицу места, обишавши дом и бедем који је угрожен Јужном Моравом.

Он је рекао да проблем поплава треба да се решава на системски начин и да не може после сваке кише да буде ванредне ситуације.

Вулин је рекао да су корисници социјалне заштите на првом месту и да ниједан од њих не може да се остави са стране.

Директор Центра у Тешици, Драган Веселиновић, рекао је да је Јужна Морава однела две трећине бедема и да је ситуација била критична прошле ноћи, а да је Јужна Морава сада опала за око метар. Он је додао да на ојачавању бедема раде екипе нишке Ерозије и да ће са радови наставити наредних дана.

Дом у Тешици има 280 корисника и реч је о особама са менталним интелектуалним тешкоћама.

У Тешици ће се дежурати и ноћас заједно са мештанима који упозоравају да би пробијањем бедема било поплављено и село Тешица и села низводно.

Председник општине Алексинац Ненад Станковић подсетио је да је у Алексинцу проглашена ванредна ситуација да се Јужна Морава повлачи, али да ће они и даље бити у приправности због најава нових падавина.


#   Алексинац   Јужна Морава   Александар Вулин   поплава   Ненад Станковић   председник општине   Тешица   ванредна ситуација   поплава 2015   Драган Веселиновић   Јеленац геронтолошки центар
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима