Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Командант Жандармерије: Немам милости према неодговорнима

rssBookmark and Share

13.01.2014. Beta

Командант Жандармерије Миленко Божовић рекао је, у Нишу, да се неодговорним понашањем појединаца из те јединице наноси штета угледу Жандармерије, али да неће имати милости према онима који се тако понашају.

Командант Миленко Божовић је рекао да је из нишког одреда удаљено 10 припадника Жандармерије због нарушавања радне дисциплине и покренутих прекршајних и кривичних поступака, а да је он суспендовао шест припадника те јединице.

"Припадници Жандармерије не могу ван радног времена да обављају послове који су неспојиви са службеном дужношћу, па ни послове обезбеђења у приватним кафићима или сличним објектима", рекао је Божовић.

Да подсетимо, прошле седмице један од припадника нишког одреда Жандармерије тукао је троје људи испред кафића у коме је био ангажован на обезбеђењу.

Божовић је рекао да због малог броја неодговорних резултати јединице остају у сенци. Он је рекао да је од укупног броја, једна трећина припадника Жандармерије повређена током извршавања задатака, као и да се годишње повреди три одсто припадника те јединице.

Божовић је казао да су од августа 2012. године ангажовани тимови психолога и стручњака у едукацији припадника и старешина Жандармерије.


#   жандармерија   Миленко Божовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима