Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Komandant Žandarmerije: Nemam milosti prema neodgovornima

rssBookmark and Share

13.01.2014. Beta

Komandant Žandarmerije Milenko Božović rekao je, u Nišu, da se neodgovornim ponašanjem pojedinaca iz te jedinice nanosi šteta ugledu Žandarmerije, ali da neće imati milosti prema onima koji se tako ponašaju.

Komandant Milenko Božović je rekao da je iz niškog odreda udaljeno 10 pripadnika Žandarmerije zbog narušavanja radne discipline i pokrenutih prekršajnih i krivičnih postupaka, a da je on suspendovao šest pripadnika te jedinice.

"Pripadnici Žandarmerije ne mogu van radnog vremena da obavljaju poslove koji su nespojivi sa službenom dužnošću, pa ni poslove obezbeđenja u privatnim kafićima ili sličnim objektima", rekao je Božović.

Da podsetimo, prošle sedmice jedan od pripadnika niškog odreda Žandarmerije tukao je troje ljudi ispred kafića u kome je bio angažovan na obezbeđenju.

Božović je rekao da zbog malog broja neodgovornih rezultati jedinice ostaju u senci. On je rekao da je od ukupnog broja, jedna trećina pripadnika Žandarmerije povređena tokom izvršavanja zadataka, kao i da se godišnje povredi tri odsto pripadnika te jedinice.

Božović je kazao da su od avgusta 2012. godine angažovani timovi psihologa i stručnjaka u edukaciji pripadnika i starešina Žandarmerije.


#   žandarmerija   Milenko Božović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima