Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кон најавио на Фејсбуку да ће се повући

rssBookmark and Share

Ниш 14.04.2020. Танјуг, РТС, Блиц

Епидемиолог др Предраг Кон објавио је да је време да се повуче и препусти другима да воде пандемију, а на тај потез су га, како је навео на Фејсбуку, навели напади на њега и Кризни штаб, посебно након продора коронавируса у Геронтолошки центар у Нишу.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Према писању Блица, председник Александар Вучић ће замолити Кона да остане на челу епидемиолошког тима.

"Непрекидно пратим све мислеће људе и како се сав гнев уместо на ситуацију и сам вирус окренуо према мени и стручном тиму, време је да се склоним", написао је Предраг Кон на Фејсбуку.

Блиц: Вучић ће замолити Кона да остане на челу тима
Блиц преноси да је председник Александар Вучић реаговао поводом најаве Кона и да ће га замолити да остане на челу епидемиолошког тима.
Осим што, каже, разуме Конову огорченост због појединих навода на друштвеним мрежама, председник сматра и да је неопходно да Кон остане на овој функцији и то ће му, додао је, и рећи на састанку који ће данас имати с њим.
Иначе, на профилу др Кона више нема статуса о повлачењу.

Кон је на Фејсбуку написао да је по друштвеним мрежама видео да су главни кривац за продор вируса у Геронтолошки центар у Нишу он и стручни тим.

"Колико видим по Фејсбуку главни 'кривац' за продор вируса у Геронтолошки центар у Нишу сам ја и стручни тим. Време је да се због тога повучем и препустим бољима да воде пандемију. Боље не знам и не умем. 'Ратове' нећу да водим ни против кога, осим против вируса. Непрекидно пратим све мислеће људе и како се сав гнев уместо на ситуацију и сам вирус окренуо према мени и стручном тиму, време је да се склоним. Привремено искључење... Све најбоље", написао је др Кон.

Нешто касније, у гостовању на ТВ Пинк Кон је рекао да је људима лакше да траже кривце, али није спомињао повлачење. "Губимо стрпљење", рекао је он.

"У овој ситуацији сви су нешто криви, али ово је виша сила, сама појава вируса. Друштво треба што више да се скупи, да буде заједно, да се одбрани од вируса, а ми смо као друштво издељени", рекао је Кон.


#   Ниш   Фејсбук   Геронтолошки центар   Коронавирус   Предраг Кон
@facebook @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима