Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Концерт за памћење: Спектакл у у Нишу поводом обележавања 135 година НЦПД "Бранко"

rssBookmark and Share

Ниш 21.10.2022. З.С. Јужна Србија Инфо

Синоћ је НЦПД "Бранко" са благословом Епископа нишког Г.Г. Арсенија у препуном публиком Светосавском дому у Нишу, спектакуларним концертом обележила свој велики јубилеј, 135 година постојања и непрекидног деловања при Саборном храму у Нишу.

Концерт за памћење: Спектакл у у Нишу поводом обележавања 135 година НЦПД "Бранко"

На самом почетку, Његово Преосвештенство Епископа нишки г. Арсеније, одржао је беседу у којој се осврнуо на значај дружине како за саму Цркву и Епархију нишку, тако и за историју наше земље у протеклих 135 година.

Након тога је уследио сјајан наступ, под диригентском палицом Јоване Микић, Омладинско-дечијег хора, који је извео више музичких композиција духовног и световног програма.

Беседник, професор и композитор, академик Светислав Божић, нагласио је значај дугог и непрекидног деловања НПЦД „Бранко“ кроз призму националног и културног уздизања нашег народа.

Потом су на сцену ступили чланови великог хора НЦПД "Бранко", предвођени диригентом Саром Цинцаревић. Они су као и до сада, показали велико уметничко умеће у извођењу композиција из духовног, али и националног опуса.

На одушевљење публике, позанти певач Горан Шепа из групе „Кербер“, уз пратњу хора, је надахнуто извео дирљиву песму "Запис".

И на крају, публика је из Светосавског дома прешла у порту Саборног храма, где је приређен ватромет, који је праћен певањем најмлађих чланова НЦПД „Бранко“.

Концерту су присуствовале бројне јавне личности из Ниша и целе Србије.


#   Ниш   Саборна црква   Кербер   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Светосавски дом   Горан Шепа   Хор Бранко   Владика Арсеније
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима