Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Мале ствари чине живот", концерт за памћење хора "Бранко"

rssBookmark and Share

Ниш 08.01.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Српске, руске, шпанске, грчке, француске, англиканске божићне, духовне и световне композиције, одушевиле су публику у препуној сали Светосавског дома у Нишу, у извођењу Црквено-певачке дружине "Бранко", на традиционалном БОЖИЋНОМ КОНЦЕРТУ.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Музички зрело извођење захтевних композиција, оба хора, и "малог" и "великог", као и врло добрих вокалних солиста, потпуно оправдавају постојање "Дружине", као и заслужена, домаћа и светска признања.

Вечерашње празнично, свечарско расположење, употпунио је наступ Горана Шепе, фронтмена групе Кербер, заједно са хором "Бранко", који је награђен дугим аплаузом публике.

Као и раније, главни "кривац" за успех наступа, диригент Сара Цинцаревић, је достојнствено и професионално владала, како нотама, тако и сценом.

Моменти између наступа, били су испуњени казивањем наратора, са пригодним духовним и епским тестовима, као и фолклорном игром.

Крај концерта, је обележен доделом грамата Нишке епархије, које је исткнутим и дугогодишњим члановима "Дружине", уручио владика Арсеније.


#   Ниш   Божић   Нишка епархија   Кербер   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Светосавски дом   Сара Цинцаревић   Горан Шепа   Хор Бранко   Владика Арсеније
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима