Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Male stvari čine život", koncert za pamćenje hora "Branko"

rssBookmark and Share

Niš 08.01.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Srpske, ruske, španske, grčke, francuske, anglikanske božićne, duhovne i svetovne kompozicije, oduševile su publiku u prepunoj sali Svetosavskog doma u Nišu, u izvođenju Crkveno-pevačke družine "Branko", na tradicionalnom BOŽIĆNOM KONCERTU.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Muzički zrelo izvođenje zahtevnih kompozicija, oba hora, i "malog" i "velikog", kao i vrlo dobrih vokalnih solista, potpuno opravdavaju postojanje "Družine", kao i zaslužena, domaća i svetska priznanja.

Večerašnje praznično, svečarsko raspoloženje, upotpunio je nastup Gorana Šepe, frontmena grupe Kerber, zajedno sa horom "Branko", koji je nagrađen dugim aplauzom publike.

Kao i ranije, glavni "krivac" za uspeh nastupa, dirigent Sara Cincarević, je dostojnstveno i profesionalno vladala, kako notama, tako i scenom.

Momenti između nastupa, bili su ispunjeni kazivanjem naratora, sa prigodnim duhovnim i epskim testovima, kao i folklornom igrom.

Kraj koncerta, je obeležen dodelom gramata Niške eparhije, koje je istknutim i dugogodišnjim članovima "Družine", uručio vladika Arsenije.

Komentara: 0


#   Niš   Božić   Niška eparhija   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Svetosavski dom   Sara Cincarević   Goran Šepa   Hor Branko   Vladika Arsenije
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima