Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коридор 10 не иде кроз Грделицу

rssBookmark and Share

Предејане 30.03.2011. Aleksandar Gvozden

Оливер Дулић поручио градској управи Лесковца да о траси Коридора не одлучују локалне самоуправе, већ држава.

О траси Коридора 10 не одлучују локалне самоуправе, већ је то ствар од државног интереса и постоје стручни поступци за одлучивање којом трасом ће пут пролазити, изјавио је данас министар просторног планирања, животне средине и рударства Оливер Дулић, поводом жалби града Лесковца што Коридор 10 не пролази кроз Грделичку клисуру.

"Мени је жао што постоје они који су незадовољни, али је јасно да ће они увек постојати", рекао је Дулић, који је данас обишао радове на стадиону нишког фудбалског клуба Раднички.

Најважније је да се заврше све неопходне процедуре и да се почне са изградњом пута, поручио је Дулић.

"Државна ревизорска комисија је потврдила изградњу тунела, која подразумева мање трошкове експропријације и брза решења када је у питању завршетак изградње и ја сам био један од оних који се уверио да је ова траса повољнија у односу на трасу кроз Грделичку клисуру", нагласио је Дулић.

Он је напоменуо да је имао састанке са представницима Лесковца и да их је подржавао да докажу оно што су тврдили, али њихове тврдње о повољности трасе поред Лесковца нису доказане.

"Сви који живе у селу Предејане неће бити оштећени, јер ће имати излаз на ауто пут, и сви који брину о судбини мотела 'Предејане', који је важан за развој села, не треба да страхују", поручио је Дулић.

Дулић се током посете Нишу сусрео са грађанима из насеља Паси Пољана који су се више пута жалили на висину кирија у социјалним становима.

Он је рекао је да ће градовима и општинама упутити препоруку како помоћи тим људима, али и како пронаћи примерене цене становања у данашњим условима.

Министар је навео да ће неким грађанима бити омогућен репрограм ранијих дугова за становање, али да се кирија мора плаћати јер се од тих средстава граде нови социјални станови.

Дулић је подсетио да је ФК Раднички некада био прозван "Реал са Нишаве", да ће реновирани стадион подсећати на стадион Бенфике и изразио наду да ће и нишки Раднички, "ако не као Реал, једног дана играти макар као Бенфика".



#   Оливер Дулић   Предејане   коридор 10   Паси Пољана   социјални станови
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима