Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Крај великом загаћивачу - угашена котларница на мазут у Чаиру

rssBookmark and Share

Ниш 28.04.2021. Јужна Србија Инфо

Након 25 година, котларница на мазут у Чаиру угашена је притиском на дугме градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и директора ЈКП „Градска топлана“ Предрага Милачића чиме је заувек елиминисан велики загађивач ваздуха у граду.

Крај великом загаћивачу - угашена котларница на мазут у Чаиру

„Ово је доказ да смо озбиљно схватили проблем загађења ваздуха и у претходних седам месеци ово је сигурно највећи успех у заштити животне средине, истакла је Драгана Сотировски и подсетила на планове Града Ниша да субвенцијама подстакне и грађане да замене своје котлове и да користе еколошки прихватљиве енергенте.

Милачић је подсетио да у односу на укупну инсталисану снагу учешће мазута и лож-уља износи мање од пет одсто са јасним планом преласка на гас и биомасу.

Половином марта ове године у присуству градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, потписан је уговор о преузимању котларнице на природни гас Универзитетског клиничког центра од стране ЈКП „Градска топлана“ и повезивање великих корисника угашеног погона у окружењу на топлану УКЦ.

Гашењем котларнице на Чаиру и котларнице „Сомборска“ 2018. године, угашено је 20 мегавата инсталисане снаге за производњу топлотне енергије на мазут.


#   Ниш   Чаир   Драгана Сотировски   Градска топлана ЈКП   мазут   Парк Чаир   Предраг Милачић   котларница   Котларница Чаир
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима