Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЛДП: Будућност Србије угрожена

Bookmark and Share

30.08.2011. Аutor : JS

Политички савет Либерално-демократске партије упозорио је данас да би заустављање или одлагање интеграције Србије у Европску унију довело до новог заостајања и убрзаног пропадања српског друштва, и да је будућност државе угрожена неодрживом паролом "и Косово и Европа".

ЛДП: Будућност Србије угрожена

ЛДП је истакла да најважнији национални интереси Србије треба да буду добијање кандидатуре за улазак у ЕУ до краја године, промена досадашње косовске политике, обнављање унутрашњих реформи и економски развој.

-Заустављање или одлагање интеграције Србије у ЕУ довело би до новог заостајања и убрзаног пропадања нашег друштва. После посете немачке канцеларке Ангеле Меркел и недвосмислених порука ЕУ окончана је епоха илузија које су водеће политичке институције годинама наметале градјанима, пише у саопштењу те странке.

ЛДП сматра да би свако даље инсистирање на заблудама и наставак неискрености према јавности представљало "поигравање са опстанком демократске Србије, чија је будућност угрожена неодрживом и празном паролом 'и Косово и Европа'".

Та странка оцењује да је за Србију једино рационално и корисно да помаже демократизацију и економски развој Косова, уместо што тражи шансу у њиховом опструирању и блокади.

Једино такав политички приступ обезбедјује одржив опстанак српске заједнице на Косову и отвара прилику да Срби почну да користе сва права која им гарантује Ахтисаријев план, а о којима већина политичара у Србији годинама упорно ћути, навела је ЛДП.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима