Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

LDP: Budućnost Srbije ugrožena

Bookmark and Share

30.08.2011. Autor : JS

Politički savet Liberalno-demokratske partije upozorio je danas da bi zaustavljanje ili odlaganje integracije Srbije u Evropsku uniju dovelo do novog zaostajanja i ubrzanog propadanja srpskog društva, i da je budućnost države ugrožena neodrživom parolom "i Kosovo i Evropa".

LDP: Budućnost Srbije ugrožena

LDP je istakla da najvažniji nacionalni interesi Srbije treba da budu dobijanje kandidature za ulazak u EU do kraja godine, promena dosadašnje kosovske politike, obnavljanje unutrašnjih reformi i ekonomski razvoj.

-Zaustavljanje ili odlaganje integracije Srbije u EU dovelo bi do novog zaostajanja i ubrzanog propadanja našeg društva. Posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel i nedvosmislenih poruka EU okončana je epoha iluzija koje su vodeće političke institucije godinama nametale gradjanima, piše u saopštenju te stranke.

LDP smatra da bi svako dalje insistiranje na zabludama i nastavak neiskrenosti prema javnosti predstavljalo "poigravanje sa opstankom demokratske Srbije, čija je budućnost ugrožena neodrživom i praznom parolom 'i Kosovo i Evropa'".

Ta stranka ocenjuje da je za Srbiju jedino racionalno i korisno da pomaže demokratizaciju i ekonomski razvoj Kosova, umesto što traži šansu u njihovom opstruiranju i blokadi.

Jedino takav politički pristup obezbedjuje održiv opstanak srpske zajednice na Kosovu i otvara priliku da Srbi počnu da koriste sva prava koja im garantuje Ahtisarijev plan, a o kojima većina političara u Srbiji godinama uporno ćuti, navela je LDP.

Komentara: 0


#
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima