Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оперисане две сестре у два дана са истом болешћу срца

Bookmark and Share

Владичин Хан 26.08.2011. Извор: Блиц

Несвакидашњи случај у Институту за мајку и дете

Код обе ћерке, пре скоро два месеца, откривено је да имају идентичну срчану ману.

Јелица и Драгана Трајковић са мајком Виолетом
Јелица и Драгана Трајковић са мајком Виолетом

- Најважније је да су оне сада добро и да ћемо ми данас отићи нашој кући у Владичин Хан, почиње причу за “Блиц” Виолета Трајковић, чије су обе ћерке Јелица (15) и Драгана (18), дан за даном, оперисане на Институту за мају и дете.

Код обе ћерке, пре скоро два месеца, откривено је да имају идентичну срчану ману.

- Нисам ни слутила да тако нешто могу да имају. Никад се нису пожалиле да имају неки проблем. Мој супруг Миодраг од 2000. године има бајпас и можете замислити колики је ово био шок за нас - прича нам Виолета, док не болничком кревету на Институту седи између ћерки, држећи сваку за руку.

Млађа ћерка Јелица у септембру ће кренути у средњу школу. Уписала је смер друмски техничар. На прегледу за лекарско уверење доктор је установио да јој није у реду ЕКГ.

- Послали су нас у болницу Врање. Поново су урадили ЕКГ, затим и ултразвук срца који је показао да има рупицу на преткомори величине три центиметра. Један дан Драгана је дошла сестри у посету, да види како је и доктор је сасвим случајно тражио да и њој уради ЕКГ и ултразвук. Тада смо се баш уплашили. Да ми обе ћерке имају исту срчану ману за коју нисмо знали? Ја само њих две имам - каже Виолета.



#   Владичин Хан   лекарско уверење
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима