Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Operisane dve sestre u dva dana sa istom bolešću srca

Bookmark and Share

Vladičin Han 26.08.2011. Izvor: Blic

Nesvakidašnji slučaj u Institutu za majku i dete

Kod obe ćerke, pre skoro dva meseca, otkriveno je da imaju identičnu srčanu manu.

Jelica i Dragana Trajković sa majkom Violetom
Jelica i Dragana Trajković sa majkom Violetom

- Najvažnije je da su one sada dobro i da ćemo mi danas otići našoj kući u Vladičin Han, počinje priču za “Blic” Violeta Trajković, čije su obe ćerke Jelica (15) i Dragana (18), dan za danom, operisane na Institutu za maju i dete.

Kod obe ćerke, pre skoro dva meseca, otkriveno je da imaju identičnu srčanu manu.

- Nisam ni slutila da tako nešto mogu da imaju. Nikad se nisu požalile da imaju neki problem. Moj suprug Miodrag od 2000. godine ima bajpas i možete zamisliti koliki je ovo bio šok za nas - priča nam Violeta, dok ne bolničkom krevetu na Institutu sedi između ćerki, držeći svaku za ruku.

Mlađa ćerka Jelica u septembru će krenuti u srednju školu. Upisala je smer drumski tehničar. Na pregledu za lekarsko uverenje doktor je ustanovio da joj nije u redu EKG.

- Poslali su nas u bolnicu Vranje. Ponovo su uradili EKG, zatim i ultrazvuk srca koji je pokazao da ima rupicu na pretkomori veličine tri centimetra. Jedan dan Dragana je došla sestri u posetu, da vidi kako je i doktor je sasvim slučajno tražio da i njoj uradi EKG i ultrazvuk. Tada smo se baš uplašili. Da mi obe ćerke imaju istu srčanu manu za koju nismo znali? Ja samo njih dve imam - kaže Violeta.



#   Vladičin Han   lekarsko uverenje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima