Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Јавна предузећа остала без струје

rssBookmark and Share

Лесковац 11.06.2014. Медија центар Лесковац

Три градска предузећа искључена су са електричне мреже због неплаћених рачуна.
Дирекцији за урбанизам и изградњу струја је исечена у петак, а јавним предузећима Дом и Комуналац у дане викенда – јавила је ТВЛ.

Лесковац: Јавна предузећа остала без струје

Како је потврђено у лесковачкој Електродистрибуцији, ове недеље почела је обимна акција обуставе испоруке електричне енергије дужницима.

По изричитом налогу „ЕПС снабдевања“ без струје је ових дана остало 25 највећих дужника у огранку који покрива лесковачка Електродистрибуција.

Само од јула прошле године, закључно са мајом ове, дуг за струју у овом огранку износи 575 милиона динара. 340 милиона дугују физичка, а 235 правна лица. Међу њима су и ова три градска предузећа.

 „Они нису испоштовали уговоре о репрограму. Многи од њих су плаћали само стара дуговања а нису измиривали нове рачуне, тако да је ЕПС снабдевање наложио да им се исече струја. Како ће та предузећа то премостити, зависи искључино од договора између њих са ЕПС снабдевањем. Физичка лица, којима је исечена стуја, мораће да измире сва дуговања у потпуности“ рекао је за нашу телевизију Небојша  Станковић, ПР лесковачке Електродистрибуције.

Град је у обавези да плаћа рачуне Дирекције, али Комуналац и Дом их измирују сами.

Градоначелник Лесковца каже да не зна када ће ова предузећа бити поново прикључена на мрежу и да му то није приоритет.

Како је нагласио, крајње је време да они почну да позитивно да послују и на тај начин сами измирују своје обавезе.

„Ми можемо да помогнемо колико можемо, али немам више намеру да новац грађа прослеђујем на неке губитке и дуговања због неспособних руководиоца“ нагласио је градоначелник Горан Цветановић.

Од свих општина и градова, а њих је осам, који су под ингеренцијом лесковачке Електродистрибуције, најбоље и најредовније платише су Сурдулица и Босилеград.

Тамо у овом налету није искључено ни једно јавно предузеће, док је у Нишу без струје остала чак и зграда локалне самоуправе.


#   Лесковац   Горан Цветановић   Сурдулица   Електродистрибуција   Дирекција за урбанизам и изградњу   Комуналац ЈП   ЕПС Снабдевање   без струје   физичка лица   правна лица
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима