Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Стижу донације за унапређење наставе деце са сметњама у развоју

rssBookmark and Share

Лесковац 09.09.2016.

Три основне школе, као и Предшколска установа Лесковац, добиле опрему за унапређење процеса учења и стимулацију психомоторних вештина деце са сметњама у развоју.

Лесковац: Стижу донације за унапређење наставе деце са сметњама у развоју

Интерресорна комисија која функционише у оквиру Градске управе за друштвене делатности је у сарадњи са УНИЦЕФОМ, Центром за социјалну политику, Сталном конференцијом градова и општина и Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва, реализовала пројекат захваљујући коме су три основне школе, као и Предшколска установа Лесковац добиле опрему за унапређење процеса учења и стимулацију психомоторних вештина деце са сметњама у развоју.

Основне школе „Трајко Стаменковић“ у Лесковцу, „Бранко Радичевић“ у Брестовцу и „Јосиф Панчић“ у Орашцу добиле су интерактивне табле које ће деци са сметњама у развоју побољшати квалитет наставе, олакшати памћење презентованих садржаја и стимулисати их да се више ангажују у процесу учења.

Школа „Трајко Стаменковић“ добила је и лап топ рачунар и штампач, док су Предшколској установи предати на коришћење трамболина и кинект сет, који су нарочито значајни за развој координације, оријентације у простору и других психомоторних вештина.

Ово је друга фаза пројекта „Унапређивање професионалне подршке у заједници – важан корак у инклузији деце“, а подсетићу да су пре неколико месеци овакву опрему добиле и школе „Јосиф Костић“, „Васа Пелагић“ и „Вук Караџић“ у Лесковцу, као и основна школа „Бора Станковић“ у Губеревцу и истоимена школа у Вучју.

Укупна вредност пројекта је око 800.000 динара.

Настојимо да подршку различитих организација и фондова што више усмеравамо ка најважнијој категорији наших грађана, деци. Инклузивно образовање и стварање адекватних могућности за учење које је прилагођено потребама деци су заједнички задатак локалне самоуправе и образовних установа, казао је градоначелник Лесковца, Горан Цветановић.

Начелница Градске управе за друштвене делатности, Сузана Станковић Илић, истакла је да је лесковачка Интерресорна комисија прошле године имала један од најбољих извештаја у раду, због чега су им средства и одобрена и нагласила је да ће ова наставна средства бити додатна образовна и социјална подршка ученицима са сметњама у развоју.


#   Лесковац   Горан Цветановић   образовање   Бора Станковић   УНИЦЕФ   донација   настава   локална самоуправа   Вук Караџић ОШ   предшколска установа   Сузана Станковић Илић   инклузија   Стална конференција скупштина и градова   деца ометена у развоју   ОШ Јосиф Костић     Бора Станковић ОШ Губаревац
@CvetanovicG @unicefsrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима