Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac: Stižu donacije za unapređenje nastave dece sa smetnjama u razvoju

rssBookmark and Share

Leskovac 09.09.2016.

Tri osnovne škole, kao i Predškolska ustanova Leskovac, dobile opremu za unapređenje procesa učenja i stimulaciju psihomotornih veština dece sa smetnjama u razvoju.

Leskovac: Stižu donacije za unapređenje nastave dece sa smetnjama u razvoju

Interresorna komisija koja funkcioniše u okviru Gradske uprave za društvene delatnosti je u saradnji sa UNICEFOM, Centrom za socijalnu politiku, Stalnom konferencijom gradova i opština i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, realizovala projekat zahvaljujući kome su tri osnovne škole, kao i Predškolska ustanova Leskovac dobile opremu za unapređenje procesa učenja i stimulaciju psihomotornih veština dece sa smetnjama u razvoju.

Osnovne škole „Trajko Stamenković“ u Leskovcu, „Branko Radičević“ u Brestovcu i „Josif Pančić“ u Orašcu dobile su interaktivne table koje će deci sa smetnjama u razvoju poboljšati kvalitet nastave, olakšati pamćenje prezentovanih sadržaja i stimulisati ih da se više angažuju u procesu učenja.

Škola „Trajko Stamenković“ dobila je i lap top računar i štampač, dok su Predškolskoj ustanovi predati na korišćenje trambolina i kinekt set, koji su naročito značajni za razvoj koordinacije, orijentacije u prostoru i drugih psihomotornih veština.

Ovo je druga faza projekta „Unapređivanje profesionalne podrške u zajednici – važan korak u inkluziji dece“, a podsetiću da su pre nekoliko meseci ovakvu opremu dobile i škole „Josif Kostić“, „Vasa Pelagić“ i „Vuk Karadžić“ u Leskovcu, kao i osnovna škola „Bora Stanković“ u Guberevcu i istoimena škola u Vučju.

Ukupna vrednost projekta je oko 800.000 dinara.

Nastojimo da podršku različitih organizacija i fondova što više usmeravamo ka najvažnijoj kategoriji naših građana, deci. Inkluzivno obrazovanje i stvaranje adekvatnih mogućnosti za učenje koje je prilagođeno potrebama deci su zajednički zadatak lokalne samouprave i obrazovnih ustanova, kazao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, Suzana Stanković Ilić, istakla je da je leskovačka Interresorna komisija prošle godine imala jedan od najboljih izveštaja u radu, zbog čega su im sredstva i odobrena i naglasila je da će ova nastavna sredstva biti dodatna obrazovna i socijalna podrška učenicima sa smetnjama u razvoju.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   obrazovanje   Bora Stanković   UNICEF   donacija   nastava   lokalna samouprava   Vuk Karadžić OŠ   predškolska ustanova   Suzana Stanković Ilić   inkluzija   Stalna konferencija skupština i gradova   deca ometena u razvoju   OŠ Josif Kostić     Bora Stanković OŠ Gubarevac
@CvetanovicG @unicefsrbija @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima