Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Локални функционери одбили социјалну помоћ

rssBookmark and Share

Куршумлија 20.01.2014. JužnaSrbija.info

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић, његов заменик Рајко Николић, председник локалне Скупштине Горан Бојовић и потпредседник Зоран Стошић неће примити новчану социјалну помоћ коју им је у писарници општине у знак протеста оставио Јовица Нешковић (51) , изјавио је данас председник општине Куршумлија Радољуб Видић.

Локални функционери одбили социјалну помоћ

- Нешковић живи у трособном стану има и вози аутомобил, и не испуњава услове за примање социјалне помоћи, казао је Видић.

Иначе, Новица Нешковић из Куршумлије одрекао се једнократне социјалне помоћи у корист локалних функционера којима је 5000 динара које је добио као једнократну новчану социјалну помоћ одлуком центра за социјални рад и директорке те установе Невене Драговић у Куршумлији поклонио на равне делове највишим локалним функционерима по 1.250 динара.

У куршумлијском центру за социјални рад нису желели да коментаришу овај скандал као ни информацију да је све више грађана на подручију општине куршумлија којима је социјална помоћ потребна а чи се захтеви одбијају док се захтеви оних којима то није потребно и имају станове, бесне аутомобиле и посао прихватају.

У Министарству рада, запосљавања и социјалне политике, кажу да су упознати са свим дешавањима у куршумлијском центру за социјални рад, али нису казали да ли ће на терен упутити инспекцију и шта ће и да ли ће нешто конкретно бити предузето.


#   Куршумлија   председник   Радољуб Видић   социјална помоћ   Невена Драговић   Центар за социјални рад
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима