Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мала матура, дан други – осмаци полажу математику

Bookmark and Share

24.06.2021. Јужна Србија Инфо

Будући средњошколци полажу тест из математике од 9 до 11 сати, а у петак комбиновани. Полагање мале матуре почело је у среду тестом из српског језика и књижевности, тј. матерњег језика.

Фото: mala-matura.com архива
Фото: mala-matura.com архива

Осмаци полажу малу матуру, која је почела тестом из српског језика и књижевности, тј. матерњег језика, а данас је на реду математика.

Око 68.280 будућих средњошколаца планира да изађе на овогодишњи завршни испит, а због епидемијске ситуације, у учионици је дозвољено присуство до 12 ученика, уз два дежурна наставника.  

За оне школе у чијим одељењима је до 50 ученика 8. разреда, биће омогућено полагање у великим просторијама, попут фискултурних сала. 

Пред будућим средњошколцима биће тест од 20 питања подељена на три нивоа – основни средњи и напредни, а питања ће бити отвореног и затвореног типа. За њихово решавања имаће 120 минута.

Отворена питања су када ученици дописују одговоре, а затворена кад већ имају понуђен одговор.

У недељу, 27. јуна, ученици ће моћи да виде прелиминарне резултате на сајту Моја средња школа и истог дана моћи ће да поднесу електронску жалбу, приговор првостепеној комисији на одређени задатак.


#   Мала матура   Министарство просвете   пријемни испит   математика   тест   осмаци
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима