Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mala matura, dan drugi – osmaci polažu matematiku

Bookmark and Share

24.06.2021. Južna Srbija Info

Budući srednjoškolci polažu test iz matematike od 9 do 11 sati, a u petak kombinovani. Polaganje male mature počelo je u sredu testom iz srpskog jezika i književnosti, tj. maternjeg jezika.

Foto: mala-matura.com arhiva
Foto: mala-matura.com arhiva

Osmaci polažu malu maturu, koja je počela testom iz srpskog jezika i književnosti, tj. maternjeg jezika, a danas je na redu matematika.

Oko 68.280 budućih srednjoškolaca planira da izađe na ovogodišnji završni ispit, a zbog epidemijske situacije, u učionici je dozvoljeno prisustvo do 12 učenika, uz dva dežurna nastavnika.  

Za one škole u čijim odeljenjima je do 50 učenika 8. razreda, biće omogućeno polaganje u velikim prostorijama, poput fiskulturnih sala. 

Pred budućim srednjoškolcima biće test od 20 pitanja podeljena na tri nivoa – osnovni srednji i napredni, a pitanja će biti otvorenog i zatvorenog tipa. Za njihovo rešavanja imaće 120 minuta.

Otvorena pitanja su kada učenici dopisuju odgovore, a zatvorena kad već imaju ponuđen odgovor.

U nedelju, 27. juna, učenici će moći da vide preliminarne rezultate na sajtu Moja srednja škola i istog dana moći će da podnesu elektronsku žalbu, prigovor prvostepenoj komisiji na određeni zadatak.

Komentara: 0


#   Mala matura   Ministarstvo prosvete   prijemni ispit   matematika   test   osmaci
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima