Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мање саобраћајки за Српску Нову годину

rssBookmark and Share

Лесковац 14.01.2014. Pravda

У протекла 72 сата који су предходили новогодишњој поноћи по Јулијанском календару на подручју које покрива лесковачка Полицијска управа – ПУ регистрована су четири догађаја нарушавања јавног реда и мира и две мање саобраћајке на овдашњиим градским улицама.

Мање саобраћајки за Српску Нову годину

У овим удесима узрокованим најчешће неприлагођеном брзином условима пута једна особа је задобила лакшу телесну повреду а материјална штета на возилима процењује се на око 100 хиљада динара. Службеници лесковачке саобраћајне полиције рутинском применом Закона о безбедности саобраћаја затекли су за воланом четири прилично пијана возача на прилазу граду и задржали их у притвору до отрежњења. У овом периоду регистрован је и један пожар на објекту али срећом без људских повреда, док се материјална штета у њему процењује на око 150 хиљада динара.

Лесковчани ове године нису имали организаован дочек Православне нове године на централном градском тргу „Широка чаршија“ као ранијих година, па су се многи упутили у оближњи Доњи Брестовац да уз кувану ракију и трубаче у порти цркве Пресвете Богородице у овом поморавском селу дочекају највеселију ноћ по Јулијанском календару. Други су пак кренули југоисточно до суседног Власотинца да ту уз хитове „звезде Гранда“ Дарка Филиповића, иначе родом Лескочанина, дочекају зору на „Нешићевом кеју“ на обали планинске реке Власине, а у организацији Туристичке организације ове вароши.

У прохладној лесковачкој ноћи између 13 и 14 јануара, текуће године, сва места у тамошњим елитним кафанама, ресторанима и кафићима била су попуњена по иначе популарним ценама, а град препун шетача као да се сутрадан уопште не ради…


#   Лесковац   Нова година   Брестовац   Звезде Гранда   Доњи Брестовац   материјална штета
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима