Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Manje saobraćajki za Srpsku Novu godinu

rssBookmark and Share

Leskovac 14.01.2014. Pravda

U protekla 72 sata koji su predhodili novogodišnjoj ponoći po Julijanskom kalendaru na području koje pokriva leskovačka Policijska uprava – PU registrovana su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira i dve manje saobraćajke na ovdašnjiim gradskim ulicama.

Manje saobraćajki za Srpsku Novu godinu

U ovim udesima uzrokovanim najčešće neprilagođenom brzinom uslovima puta jedna osoba je zadobila lakšu telesnu povredu a materijalna šteta na vozilima procenjuje se na oko 100 hiljada dinara. Službenici leskovačke saobraćajne policije rutinskom primenom Zakona o bezbednosti saobraćaja zatekli su za volanom četiri prilično pijana vozača na prilazu gradu i zadržali ih u pritvoru do otrežnjenja. U ovom periodu registrovan je i jedan požar na objektu ali srećom bez ljudskih povreda, dok se materijalna šteta u njemu procenjuje na oko 150 hiljada dinara.

Leskovčani ove godine nisu imali organizaovan doček Pravoslavne nove godine na centralnom gradskom trgu „Široka čaršija“ kao ranijih godina, pa su se mnogi uputili u obližnji Donji Brestovac da uz kuvanu rakiju i trubače u porti crkve Presvete Bogorodice u ovom pomoravskom selu dočekaju najveseliju noć po Julijanskom kalendaru. Drugi su pak krenuli jugoistočno do susednog Vlasotinca da tu uz hitove „zvezde Granda“ Darka Filipovića, inače rodom Leskočanina, dočekaju zoru na „Nešićevom keju“ na obali planinske reke Vlasine, a u organizaciji Turističke organizacije ove varoši.

U prohladnoj leskovačkoj noći između 13 i 14 januara, tekuće godine, sva mesta u tamošnjim elitnim kafanama, restoranima i kafićima bila su popunjena po inače popularnim cenama, a grad prepun šetača kao da se sutradan uopšte ne radi…


#   Leskovac   Nova godina   Brestovac   Zvezde Granda   Donji Brestovac   materijalna šteta
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima