Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медицински техничар преминуо због тровања метил алкохолом у болници

rssBookmark and Share

Прокупље 30.01.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Игор.Ч. (40) који је радио као медицински техничар на микробилогији Опште болнице ''Др Алекса Савић'' у Прокупљу, преминуо је услед прекомерног уноса и тровања метил алкохолом, који му је био доступан на радном месту где је он радио, показали су резултати обдукције.

Медицински техничар преминуо због тровања метил алкохолом у болници

После обдукције и токсиколошких анализа на Институту за судску медицину у Нишу утврђено је да је медицински техничар на микробиологију опште болнице ''Др Алекса Савић'' у Прокупљу Игор.Ч преминуо услед прекомерног уноса и тровања метил алкохолом, који му је био доступан на радном месту у здравственој установи у којој је он радио.

Професор др Радован Караџић специјалиста судске медицине у Нишу, који је извршио обдукцију и токсиколошке анализе, каже да су о резултатима који су то показали обавештени сви надлежни државни органи као и руководство Опште болнице ''Др Алекса Савић'' у Прокупљу.

Даљом истрагом надлежни органи требало би да утврде зашто нико од запослених у прокупачкој болници није реаговао иако су били упознати са проблем који је имао њихов колега медицински техничар на микробилогији, где је узимао метил алкохол од којег је пао у стању коме и преминуо у здравственој установи у којој је радио.

Иначе, Игоре.Ч. је више пута покушао да одузме себи живот и тако сматрају психолози дозивао помоћ, а запослени у прокупачкој болници били су упознати са целом ситуацијом, али су о томе ћутали и вешто скривали од надлежних.

 


#   Прокупље   болница   Др Алекса Савић болница   тровање   медицински техничар   Радован Караџић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима