Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Medicinski tehničar preminuo zbog trovanja metil alkoholom u bolnici

rssBookmark and Share

Prokuplje 30.01.2014. JužnaSrbija.Info

Igor.Č. (40) koji je radio kao medicinski tehničar na mikrobilogiji Opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju, preminuo je usled prekomernog unosa i trovanja metil alkoholom, koji mu je bio dostupan na radnom mestu gde je on radio, pokazali su rezultati obdukcije.

Medicinski tehničar preminuo zbog trovanja metil alkoholom u bolnici

Posle obdukcije i toksikoloških analiza na Institutu za sudsku medicinu u Nišu utvrđeno je da je medicinski tehničar na mikrobiologiju opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju Igor.Č preminuo usled prekomernog unosa i trovanja metil alkoholom, koji mu je bio dostupan na radnom mestu u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je on radio.

Profesor dr Radovan Karadžić specijalista sudske medicine u Nišu, koji je izvršio obdukciju i toksikološke analize, kaže da su o rezultatima koji su to pokazali obavešteni svi nadležni državni organi kao i rukovodstvo Opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju.

Daljom istragom nadležni organi trebalo bi da utvrde zašto niko od zaposlenih u prokupačkoj bolnici nije reagovao iako su bili upoznati sa problem koji je imao njihov kolega medicinski tehničar na mikrobilogiji, gde je uzimao metil alkohol od kojeg je pao u stanju kome i preminuo u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je radio.

Inače, Igore.Č. je više puta pokušao da oduzme sebi život i tako smatraju psiholozi dozivao pomoć, a zaposleni u prokupačkoj bolnici bili su upoznati sa celom situacijom, ali su o tome ćutali i vešto skrivali od nadležnih.

 


#   Prokuplje   bolnica   Dr Aleksa Savić bolnica   trovanje   medicinski tehničar   Radovan Karadžić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima