Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мердаре: Камиони из Србије улазе на Косово

rssBookmark and Share

Куршумлија 19.09.2011. Аutor : Stefan Radović

На Косово је преко прелаза Мердаре код Куршумлије ушло око педесет камиона са робом из Србије. С друге стране, ни један аутобус с Косова није ушао у Србију.

Мердаре: Камиони из Србије улазе на Косово

Подаци Царине Косова потврђују да је другог дана од укидања одлуке о забрани увоза робе из Србије за само два сата на Косово ушло 15 камиона, углавно са грађевинским материјалом.

Поред грађевинског материјала било је камиона натоварених пшеницом и сојом,јавља репортер ''Јужне Србије'' са Мердара.

Истовремено, до ноћних сати јуче са Косова у Србију није ушло ни једно возило. У петак је враћен један камион, док у суботу није било покушаја да се роба превезе у Србију или да се Србија користи као транзит.

Влада Косова затражила је од ЕУ информације да ли се Србија повукла из договора који је постигнут 2. септембра.

Због напете ситуације на Косову тачније на прелазима Јариње и Брњак ни грађани Куршумлије како кажу не осећају се пријатно јер се како истичу налазе недалеко од Административног прелаза Мердаре , где је за сада мирно .

Због напете ситуације и проблема на Административним прелазима чак је и један одборник у Скупштини општини Куршумлија приликом последње седнице предложио да управо то буде тема разговора,али је његов предлог прошао не запажено, он је током свог излагања казао да ''Тенкови одлазе на Мердаре'' .


#   Куршумлија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима