Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Merdare: Kamioni iz Srbije ulaze na Kosovo

rssBookmark and Share

Kuršumlija 19.09.2011. Autor : Stefan Radović

Na Kosovo je preko prelaza Merdare kod Kuršumlije ušlo oko pedeset kamiona sa robom iz Srbije. S druge strane, ni jedan autobus s Kosova nije ušao u Srbiju.

Merdare: Kamioni iz Srbije ulaze na Kosovo

Podaci Carine Kosova potvrđuju da je drugog dana od ukidanja odluke o zabrani uvoza robe iz Srbije za samo dva sata na Kosovo ušlo 15 kamiona, uglavno sa građevinskim materijalom.

Pored građevinskog materijala bilo je kamiona natovarenih pšenicom i sojom,javlja reporter ''Južne Srbije'' sa Merdara.

Istovremeno, do noćnih sati juče sa Kosova u Srbiju nije ušlo ni jedno vozilo. U petak je vraćen jedan kamion, dok u subotu nije bilo pokušaja da se roba preveze u Srbiju ili da se Srbija koristi kao tranzit.

Vlada Kosova zatražila je od EU informacije da li se Srbija povukla iz dogovora koji je postignut 2. septembra.

Zbog napete situacije na Kosovu tačnije na prelazima Jarinje i Brnjak ni građani Kuršumlije kako kažu ne osećaju se prijatno jer se kako ističu nalaze nedaleko od Administrativnog prelaza Merdare , gde je za sada mirno .

Zbog napete situacije i problema na Administrativnim prelazima čak je i jedan odbornik u Skupštini opštini Kuršumlija prilikom poslednje sednice predložio da upravo to bude tema razgovora,ali je njegov predlog prošao ne zapaženo, on je tokom svog izlaganja kazao da ''Tenkovi odlaze na Merdare'' .


#   Kuršumlija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima