Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мердаре: Српски камиони не могу да прођу

rssBookmark and Share

22.09.2011. Аutor | S.R.|

Камиони који превозе робу из Србије нису могли да уђу у јужну српску покрајину на административном прелазу Мердаре током јучерашњег дана.

Разлог забране увоза је био тај што камиони нису имали рачуне који су валидни на Косову.

Мердаре: Српски камиони не могу да прођу

На административном пункту Мердаре код Куршумлије јуче није дозвољен улаз ниједном камиону са робом из Србије, на чијим рачунима пише "Косово и Метохија’’, потврдио је портпарол косовске царине Адриатик Ставиљеци.

Он је рекао да назив Косово и Метохија није у складу са споразумом ЦЕФТА, док они камиони који имају уредну документацију, могу без проблема да уђу на Косову.

Како ''Јужна Србија'' сазнаје овакав принцип ће се примењивати и на даље.

 

Возач коме су Албанци претили да ће га ''Заклати'' побего на Мердаре

 

Група присталица покрета "Самоопредељење" је у селу Гламник код Подујева зауставила шлепер који је превозио грашак из централне Србије на Косово, преврнула га и уништила робу демонстрирајући на тај начин противљење због обнављања увоза робе српских предузећа.

Група Албанаца је потом напала и други камион који се враћао са Косова и који је већ испоручио робу. Претећи возачу да ће га "заклати", возач тог камиона је, побегао на административни прелаз Мердаре.

Косовска полиција ухапсила је двојицу припадника "Самоопредељења", на улазу у Приштину, из правца Подујева.

Ухапшени су Арбер Краснићи и Салих Зуба који су како ''Јужна Србија'' сазнаје осумњичени за напад на шлепер који је превозио грашак из централне Србије на Косово.


#   полиција   Јужна Србија регион   Косово и Метохија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима