Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Merdare: Srpski kamioni ne mogu da prođu

rssBookmark and Share

22.09.2011. Autor | S.R.|

Kamioni koji prevoze robu iz Srbije nisu mogli da uđu u južnu srpsku pokrajinu na administrativnom prelazu Merdare tokom jučerašnjeg dana.

Razlog zabrane uvoza je bio taj što kamioni nisu imali račune koji su validni na Kosovu.

Merdare: Srpski kamioni ne mogu da prođu

Na administrativnom punktu Merdare kod Kuršumlije juče nije dozvoljen ulaz nijednom kamionu sa robom iz Srbije, na čijim računima piše "Kosovo i Metohija’’, potvrdio je portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci.

On je rekao da naziv Kosovo i Metohija nije u skladu sa sporazumom CEFTA, dok oni kamioni koji imaju urednu dokumentaciju, mogu bez problema da uđu na Kosovu.

Kako ''Južna Srbija'' saznaje ovakav princip će se primenjivati i na dalje.

 

Vozač kome su Albanci pretili da će ga ''Zaklati'' pobego na Merdare

 

Grupa pristalica pokreta "Samoopredeljenje" je u selu Glamnik kod Podujeva zaustavila šleper koji je prevozio grašak iz centralne Srbije na Kosovo, prevrnula ga i uništila robu demonstrirajući na taj način protivljenje zbog obnavljanja uvoza robe srpskih preduzeća.

Grupa Albanaca je potom napala i drugi kamion koji se vraćao sa Kosova i koji je već isporučio robu. Preteći vozaču da će ga "zaklati", vozač tog kamiona je, pobegao na administrativni prelaz Merdare.

Kosovska policija uhapsila je dvojicu pripadnika "Samoopredeljenja", na ulazu u Prištinu, iz pravca Podujeva.

Uhapšeni su Arber Krasnići i Salih Zuba koji su kako ''Južna Srbija'' saznaje osumnjičeni za napad na šleper koji je prevozio grašak iz centralne Srbije na Kosovo.


#   policija   Južna Srbija region   Kosovo i Metohija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima