Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Милетић: Ништа нас неће спречити да одржимо Геј Параду

Bookmark and Share

20.08.2011. Аutor : JužnaSrbija

Члан Организационог одбора “Параде поноса Београд” Горан Милетић каже да не постоји ништа што би организаторе натерало да одустану од овогодишње Параде.

Милетић: Ништа нас неће спречити да одржимо Геј Параду

Члан Организационог одбора "Параде поноса Београд" Горан Милетић изјавио је да организаторе те манифестације ништа неће натерати да одустану од овогодишње параде

-Не може се чекати повољан друштвени и политички контекст да се Парада одржи, јер онда никада не би било право време", рекао је Милетић за интернет сајт Аутономија.

Додао је да организатори ове године очекују да ће бити мање насиља и инцидената него прошле, и навео да предузимају све мере да тако и буде.

-За све је потребно време, па и за Параду поноса. Тако је било у свим државама Европе, а очигледно ће тако бити и у Србији, оценио је он.

Милетић је најавио да ће против председника партије Јединствена Србија Драгана Марковића Палме бити покренути поступци због говора мржње према ЛГБТ популацији.

Према његовим речима, дискриминација никада неће бити искорењена без обзира да ли се ради о ЛГБТ популацији, Ромима или лицима са инвалидитетом.

-Оно за шта се сви боримо јесте да постоје механизми за заштиту од дискриминације који функционишу, поручио је Милетић.

Како ''ЈужнаСрбија'' сазнаје препреме за предстојећу "Параду поноса" су увелико у току, а тренутно се разговара са полицијом и чекају се састанци са политичким партијама.

Министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић најавио је да ће то министарство пружити сву неопходну помоћ у организацији "Параде поноса" додајући да је директор Управе за људска и мањинска права Ненад Ђурђевић "у активној комуникацији" са ЛГБТ организацијама.

Либерално демократска партија пружа пуну подршку одржавању овогодишње "Поворке поноса", пренели су данас представници те странке на састанку са организаторима.

ЛДП је, како пише у саопштењу, позвала све државне огране да поново пруже сву неопходну подршку одржавању овогодишње "Поворке поноса", јер сматра да је тај догађај давно прерастао оквире борбе само једне мањине која тражи своја права.

ЛДП је истакла да не прихвата да се стави знак једнакости између оних који се за своја права боре и оних који насиљем покушавају да спрече остваривање неког права, јер у демократском друштву насиље није средство којим се може остаривати било какав циљ.

Из те странке су поручили да је Србија слободна земља у којој сви имају право загарантовано Уставом да искажу своје мишљење и да нико нема право да им то ускрати.

Парада ће се како сазнајемо одржати у Септембру,али организатори не желе да прецизрају ког датума тачно.


#   интернет   Горан Милетић   Јединствена Србија   Драгана Марковић   Демократска партија
@JS_domacinski @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима