Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Miletić: Ništa nas neće sprečiti da održimo Gej Paradu

Bookmark and Share

20.08.2011. Autor : JužnaSrbija

Član Organizacionog odbora “Parade ponosa Beograd” Goran Miletić kaže da ne postoji ništa što bi organizatore nateralo da odustanu od ovogodišnje Parade.

Miletić: Ništa nas neće sprečiti da održimo Gej Paradu

Član Organizacionog odbora "Parade ponosa Beograd" Goran Miletić izjavio je da organizatore te manifestacije ništa neće naterati da odustanu od ovogodišnje parade

-Ne može se čekati povoljan društveni i politički kontekst da se Parada održi, jer onda nikada ne bi bilo pravo vreme", rekao je Miletić za internet sajt Autonomija.

Dodao je da organizatori ove godine očekuju da će biti manje nasilja i incidenata nego prošle, i naveo da preduzimaju sve mere da tako i bude.

-Za sve je potrebno vreme, pa i za Paradu ponosa. Tako je bilo u svim državama Evrope, a očigledno će tako biti i u Srbiji, ocenio je on.

Miletić je najavio da će protiv predsednika partije Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme biti pokrenuti postupci zbog govora mržnje prema LGBT populaciji.

Prema njegovim rečima, diskriminacija nikada neće biti iskorenjena bez obzira da li se radi o LGBT populaciji, Romima ili licima sa invaliditetom.

-Ono za šta se svi borimo jeste da postoje mehanizmi za zaštitu od diskriminacije koji funkcionišu, poručio je Miletić.

Kako ''JužnaSrbija'' saznaje prepreme za predstojeću "Paradu ponosa" su uveliko u toku, a trenutno se razgovara sa policijom i čekaju se sastanci sa političkim partijama.

Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković najavio je da će to ministarstvo pružiti svu neophodnu pomoć u organizaciji "Parade ponosa" dodajući da je direktor Uprave za ljudska i manjinska prava Nenad Đurđević "u aktivnoj komunikaciji" sa LGBT organizacijama.

Liberalno demokratska partija pruža punu podršku održavanju ovogodišnje "Povorke ponosa", preneli su danas predstavnici te stranke na sastanku sa organizatorima.

LDP je, kako piše u saopštenju, pozvala sve državne ograne da ponovo pruže svu neophodnu podršku održavanju ovogodišnje "Povorke ponosa", jer smatra da je taj događaj davno prerastao okvire borbe samo jedne manjine koja traži svoja prava.

LDP je istakla da ne prihvata da se stavi znak jednakosti između onih koji se za svoja prava bore i onih koji nasiljem pokušavaju da spreče ostvarivanje nekog prava, jer u demokratskom društvu nasilje nije sredstvo kojim se može ostarivati bilo kakav cilj.

Iz te stranke su poručili da je Srbija slobodna zemlja u kojoj svi imaju pravo zagarantovano Ustavom da iskažu svoje mišljenje i da niko nema pravo da im to uskrati.

Parada će se kako saznajemo održati u Septembru,ali organizatori ne žele da precizraju kog datuma tačno.


#   internet   Goran Miletić   Jedinstvena Srbija   Dragana Marković   Demokratska partija
@JS_domacinski @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima