Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Милетић остаје председник општине Сврљиг

rssBookmark and Share

25.03.2011. Извор: Јужне вести

Прошлонедељно одмеравање политичких снага у сврљишкој Скупштини учврстило је односе у владајућој коалицији. Неповерење председнику општине и председнику Скупштине није добило потребну већину од 19 одборника.

Милија Милетић, председник општине Сврљиг
Милија Милетић, председник општине Сврљиг
СВРЉИГ -На захтев 13 одборника, Скупштина општине Сврљиг одржала је седницу на којој се гласало о неповерењу председнику општине Милији Милетићу и председници Скупштине, Јелени Трифуновић. Образложење потписаних било је да актуелна власт свој посао не обавља у интересу грађана, да, поред остваривања личних интереса, фаворизују истомишљенике и да су нестручни за обављање функција на које су постављени.

Од присутних 37 одборника, за њихову смену гласало је њих 14. Седници Скупштине није присуствовао одборник Г17+ Љубиша Стојковић, а захтев за смену власти потписао је и касније тако и гласао Омер Гаврић, члан ДСС-а која чини владајућу коалицију заједно са радикалима и Уједињеном сељачком странком.

У обе тачке одборници СРС, УСС и ДСС (изузев Гаврића) нису гласали, што се показало довољним да председници општине и Скупштине остану на својим функцијама. На овај начин опозиција је искористила законски норматив за гласање о неповерењу и то право поново ће моћи да искористи тек за 6 месеци.

Првопотписани на захтеву опозиције Радован Митић, шеф одборничке групе СПС-а и бивши председник Скупштине, рекао је на конференцији да су радикали подржали смену Милетића и Трифуновићеве у усменом договору пре седнице, али му није јасно зашто је урађено супротно договору. По њему – Милетић је доживео политички пораз, иако је остао председник, а под његовим вођством Сврљиг ће доживети судбину Калне и Минићева.

Одмах након Радована Митића, конференцију је одржала и председница Скупштине, Јелена Трифуновић на којој је између осталог говорила о кривичним пријавама против Радована Митића за злоупотребу службеног положаја (афера „Печат“), такође и против Горана Гајића, бившег начелника општинске Управе.

- Све тужбе Митића и осталих одборника опозиције против председника Милије Милетића и мене су одбачене – нагласила је Трифуновићева уз напомену да је владајућа коалиција чврста, а да случај једног одборника ДСС-а није ништа неуобичајено у парламентаризму и да су то унутрашње ствари те странке.

Власт у Сврљигу, од избора у мају 2008. године, мењана је до сада пет пута


#   председник   Љубиша Стојковић   Јелена Трифуновић   Скупштина општине   Радован Митић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима