Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Miletić ostaje predsednik opštine Svrljig

rssBookmark and Share

25.03.2011. Izvor: Južne vesti

Prošlonedeljno odmeravanje političkih snaga u svrljiškoj Skupštini učvrstilo je odnose u vladajućoj koaliciji. Nepoverenje predsedniku opštine i predsedniku Skupštine nije dobilo potrebnu većinu od 19 odbornika.

Milija Miletić, predsednik opštine Svrljig
Milija Miletić, predsednik opštine Svrljig
SVRLjIG -Na zahtev 13 odbornika, Skupština opštine Svrljig održala je sednicu na kojoj se glasalo o nepoverenju predsedniku opštine Miliji Miletiću i predsednici Skupštine, Jeleni Trifunović. Obrazloženje potpisanih bilo je da aktuelna vlast svoj posao ne obavlja u interesu građana, da, pored ostvarivanja ličnih interesa, favorizuju istomišljenike i da su nestručni za obavljanje funkcija na koje su postavljeni.

Od prisutnih 37 odbornika, za njihovu smenu glasalo je njih 14. Sednici Skupštine nije prisustvovao odbornik G17+ Ljubiša Stojković, a zahtev za smenu vlasti potpisao je i kasnije tako i glasao Omer Gavrić, član DSS-a koja čini vladajuću koaliciju zajedno sa radikalima i Ujedinjenom seljačkom strankom.

U obe tačke odbornici SRS, USS i DSS (izuzev Gavrića) nisu glasali, što se pokazalo dovoljnim da predsednici opštine i Skupštine ostanu na svojim funkcijama. Na ovaj način opozicija je iskoristila zakonski normativ za glasanje o nepoverenju i to pravo ponovo će moći da iskoristi tek za 6 meseci.

Prvopotpisani na zahtevu opozicije Radovan Mitić, šef odborničke grupe SPS-a i bivši predsednik Skupštine, rekao je na konferenciji da su radikali podržali smenu Miletića i Trifunovićeve u usmenom dogovoru pre sednice, ali mu nije jasno zašto je urađeno suprotno dogovoru. Po njemu – Miletić je doživeo politički poraz, iako je ostao predsednik, a pod njegovim vođstvom Svrljig će doživeti sudbinu Kalne i Minićeva.

Odmah nakon Radovana Mitića, konferenciju je održala i predsednica Skupštine, Jelena Trifunović na kojoj je između ostalog govorila o krivičnim prijavama protiv Radovana Mitića za zloupotrebu službenog položaja (afera „Pečat“), takođe i protiv Gorana Gajića, bivšeg načelnika opštinske Uprave.

- Sve tužbe Mitića i ostalih odbornika opozicije protiv predsednika Milije Miletića i mene su odbačene – naglasila je Trifunovićeva uz napomenu da je vladajuća koalicija čvrsta, a da slučaj jednog odbornika DSS-a nije ništa neuobičajeno u parlamentarizmu i da su to unutrašnje stvari te stranke.

Vlast u Svrljigu, od izbora u maju 2008. godine, menjana je do sada pet puta


#   predsednik   Ljubiša Stojković   Jelena Trifunović   Skupština opštine   Radovan Mitić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima