Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Ружић положио камен темељац за нови вртић у Мерошини

rssBookmark and Share

Мерошина 28.09.2021. Јужна Србија Инфо

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и председник општине Мерошина Саша Јовановић положили су камен темељац за изградњу вртића од око 640м2 у Мерошини ћиме ће се обезбедити 80 нових места за малишане.

Фото: ФБ Б.Р.
Фото: ФБ Б.Р.

На овај начин пружамо најбољу подршку родитељству јер бришемо листе чекања и омогућавамо да деца бораве у адекватном простору, уз стручан педагошки надзор васпитача, док се родитељи посвећују својим пословним обавезама. Пројекат је вредан 48,7 милиона динара, а завршетак радова очекује се за 12 месеци“, рекао је министар просвете на свечаности поводом почетка изградње и додао да је вртић у Мерошини само један у низу које Министарство гради уз подршку Светске банке и Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања.

Министар је истакао да је општина Мерошина је у овај пројекат укључена од почетка.

Поред изграње овог објекта, до сад је уз подршку Пројекта адаптирано за рад чак шест нових просторија за предшколски програм у пет села ове општине, уписано је преко 100 деце која до сада нису похађала предшколске програме и обезбеђен и бесплатан превоз за децу из удаљених подручја, организоване радионице за родитеље из осетљивих група. За ове активности Мерошина је добила бесповратна средства од 4.8 милиона динара“, рекао је министар и најавио да ће Меошина, с обзиром на досадашње резултате за нове активности оргнаизације предшколског програма у селу Баличевац добити додатних 1,2 милиона динара.

Саша Јовановић, председник општине Мерошина, истакао је да је изградња новог вртића у Мерошини од изузетног значаја, пре свега јер се повећавају смештајни капацитети и укидају се листе чекања полазника у вртић.

Осим тога стару, готово руинирану зграду предшколске установе заменићемо потпуно новом која ће омогућити деци боље услове за боравак у вртићу, а самим тим квалитетније време проведено ту. Нова зграда вртића донеће и лакше услове рада запослених који ће сада и са више елана нашој деци омогућити лакше и квалитетније образовање и васпитање“, истакао је Јовановић.


#   Мерошина   Саша Јовановић   вртићи   Бранко Ружић   Министарство просвете
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима