Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministar Ružić položio kamen temeljac za novi vrtić u Merošini

rssBookmark and Share

Merošina 28.09.2021. Južna Srbija Info

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik opštine Merošina Saša Jovanović položili su kamen temeljac za izgradnju vrtića od oko 640m2 u Merošini ćime će se obezbediti 80 novih mesta za mališane.

Foto: FB B.R.
Foto: FB B.R.

Na ovaj način pružamo najbolju podršku roditeljstvu jer brišemo liste čekanja i omogućavamo da deca borave u adekvatnom prostoru, uz stručan pedagoški nadzor vaspitača, dok se roditelji posvećuju svojim poslovnim obavezama. Projekat je vredan 48,7 miliona dinara, a završetak radova očekuje se za 12 meseci“, rekao je ministar prosvete na svečanosti povodom početka izgradnje i dodao da je vrtić u Merošini samo jedan u nizu koje Ministarstvo gradi uz podršku Svetske banke i Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Ministar je istakao da je opština Merošina je u ovaj projekat uključena od početka.

Pored izgranje ovog objekta, do sad je uz podršku Projekta adaptirano za rad čak šest novih prostorija za predškolski program u pet sela ove opštine, upisano je preko 100 dece koja do sada nisu pohađala predškolske programe i obezbeđen i besplatan prevoz za decu iz udaljenih područja, organizovane radionice za roditelje iz osetljivih grupa. Za ove aktivnosti Merošina je dobila bespovratna sredstva od 4.8 miliona dinara“, rekao je ministar i najavio da će Meošina, s obzirom na dosadašnje rezultate za nove aktivnosti orgnaizacije predškolskog programa u selu Baličevac dobiti dodatnih 1,2 miliona dinara.

Saša Jovanović, predsednik opštine Merošina, istakao je da je izgradnja novog vrtića u Merošini od izuzetnog značaja, pre svega jer se povećavaju smeštajni kapaciteti i ukidaju se liste čekanja polaznika u vrtić.

Osim toga staru, gotovo ruiniranu zgradu predškolske ustanove zamenićemo potpuno novom koja će omogućiti deci bolje uslove za boravak u vrtiću, a samim tim kvalitetnije vreme provedeno tu. Nova zgrada vrtića doneće i lakše uslove rada zaposlenih koji će sada i sa više elana našoj deci omogućiti lakše i kvalitetnije obrazovanje i vaspitanje“, istakao je Jovanović.

Komentara: 0


#   Merošina   Saša Jovanović   vrtići   Branko Ružić   Ministarstvo prosvete
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima