Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Стефановић на додели станова у Нишу: Хвала вам на верној служби отаџбини

rssBookmark and Share

Ниш 11.05.2022. Јужна Србија Инфо

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас кључеве за 33 стана и девет уговора о закупу стана на неодређено време припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Дому Војске у Нишу.

Министар Стефановић на додели станова у Нишу: Хвала вам на верној служби отаџбини

- Ви сте људи који сте задужили овај систем и сви ови људи који су овде преда мном инспиришу ме да кажем, пре свега, хвала вам за верну службу отаџбини. Потпуно сам свестан колико је тешко бити војник, колико је тешко носити униформу и драго ми је да се данас ове 33 породице усељавају у своје домове и да су ових девет људи потписом уговора почели са откупом станова и ускоро ће постати њихови власници. Драго ми је и да видим да је готово половина пензионера, зато што ова држава показује захвалност људима који су годинама градили систем одбране, који су чинили нашу војску и није их заборавила у тренутку одласка у пензију – рекао је министар Стефановић.

- Осећај поноса који свако од нас има када стане пред нашу војску, која је данас јача и која има веће капацитете и могућности, заиста је немерљив. И све то ми говори да наша држава, све оно што је био и програм и план председника Вучића и када смо започињали програм станоградње за припаднике система безбедности и све оно што радимо да набавимо нову опрему и технику, да повећамо плате и пензије, даје резултате и показује да хоћемо да се захвалимо нашим војницима. Њихов посао је много више од каријере, неко ко је војник чини ми се, заувек је војник и на такав начин се и односи према својој земљи, то се види и драго ми је да држава Србија и те како може да вам се захвали и на овај начин – рекао је министар Стефановић. 

Свечаном уручивању кључева и уговора присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић, начелник Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Драган Милковић, начелник Управе за инфраструктуру пуковник Слободан Старчевић, као и породице припадника Министарства одбране и Војске Србије.


#   Ниш   Небојша Стефановић   станови   Министарство одбране   Милосав Симовић   Војска Србије
@nesastefanovic @mo_i_vs @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима