Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарка трчала стазом

rssBookmark and Share

12.10.2011. Аutor : S.Radović |

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић данас је у оквиру посете Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, обишла адаптирану ТРИМ стазу чије је санирање омогућило Министарство омладине и спорта. Поред министарке, догађају су присуствовали и помоћници министра Драган Атанасов и Загорка Петровић Златановић, као и члан Градског Већа Мирослав Чучковић. Ову посету, министарка је искористила и да "проба" стазу, те је на опште одушевљење присутних, трчала са грађанима.

Министарка трчала стазом

Обновљена стаза, иначе прва на простору бивше Југославије, употпуњена је прикладним справама за вежбање у природи постављеним на шеснаест станица, а сви делови стазе, намењени трчању и ходању, су ограђени и комплетно осветљени па пружају најквалитетније услове за рекреацију свим суграђанима.

Овом приликом, директор Завода за спорт и медицину спорта Јасминко Поздерац повео је госте до парка у којем ће се убудуће садити дрвореди у знак успеха наших спортиста, где је министарка Снежана Самарџић-Марковић засадила прву, почасну садницу јасена, симболично представивши чврсту сарадњу Министарства омладине и спорта са својим партнером Заводом за спорт и медицину спорта.

-Спортисти су наше богатство, а њихове успехе симболично ћемо обележавати у Кошутњаку у Парку Шампиона. Свакако ово је леп начин да се најбољи вечно памте. Сигурна сам да ће овај парк шампиона бити испуњен садницама оних који ће својом вештином, храброшћу и патриотизмом бити пример новим генерацијама, изјавила је министарка Самарџић Марковић.

Директор Завода Јасминко Поздерац објаснио је да ће освајачи медаља са великих такмичења имати привилегију да се у њихову част засади дрво, као симбол вечног живота.

-Прво стабло данас посађено је у име Министарства омладине и спорта и министарке Снежане Самарџић Марковић, јер је управо она омогућила нови живот Републичком заводу за спорт, али и српском спорту, рекао је Поздерац.

Како је јасен дрво чије корење допире у дубину колико и његове гране у висину, оно представља и симбол непрестаног залагања за коренито унапређење система спорта и обогаћивање спортских садржаја намењених свим суграђанима.

Након обиласка спортских објеката, сви присутни су присуствовали промотивном тестирању одбојкашица селекције Србије на изокинетичком динамометру у „Жутој згради“ Завода за спорт и медицину спорта.


#   спорт
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима