Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarka trčala stazom

rssBookmark and Share

12.10.2011. Autor : S.Radović |

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković danas je u okviru posete Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, obišla adaptiranu TRIM stazu čije je saniranje omogućilo Ministarstvo omladine i sporta. Pored ministarke, događaju su prisustvovali i pomoćnici ministra Dragan Atanasov i Zagorka Petrović Zlatanović, kao i član Gradskog Veća Miroslav Čučković. Ovu posetu, ministarka je iskoristila i da "proba" stazu, te je na opšte oduševljenje prisutnih, trčala sa građanima.

Ministarka trčala stazom

Obnovljena staza, inače prva na prostoru bivše Jugoslavije, upotpunjena je prikladnim spravama za vežbanje u prirodi postavljenim na šesnaest stanica, a svi delovi staze, namenjeni trčanju i hodanju, su ograđeni i kompletno osvetljeni pa pružaju najkvalitetnije uslove za rekreaciju svim sugrađanima.

Ovom prilikom, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Jasminko Pozderac poveo je goste do parka u kojem će se ubuduće saditi drvoredi u znak uspeha naših sportista, gde je ministarka Snežana Samardžić-Marković zasadila prvu, počasnu sadnicu jasena, simbolično predstavivši čvrstu saradnju Ministarstva omladine i sporta sa svojim partnerom Zavodom za sport i medicinu sporta.

-Sportisti su naše bogatstvo, a njihove uspehe simbolično ćemo obeležavati u Košutnjaku u Parku Šampiona. Svakako ovo je lep način da se najbolji večno pamte. Sigurna sam da će ovaj park šampiona biti ispunjen sadnicama onih koji će svojom veštinom, hrabrošću i patriotizmom biti primer novim generacijama, izjavila je ministarka Samardžić Marković.

Direktor Zavoda Jasminko Pozderac objasnio je da će osvajači medalja sa velikih takmičenja imati privilegiju da se u njihovu čast zasadi drvo, kao simbol večnog života.

-Prvo stablo danas posađeno je u ime Ministarstva omladine i sporta i ministarke Snežane Samardžić Marković, jer je upravo ona omogućila novi život Republičkom zavodu za sport, ali i srpskom sportu, rekao je Pozderac.

Kako je jasen drvo čije korenje dopire u dubinu koliko i njegove grane u visinu, ono predstavlja i simbol neprestanog zalaganja za korenito unapređenje sistema sporta i obogaćivanje sportskih sadržaja namenjenih svim sugrađanima.

Nakon obilaska sportskih objekata, svi prisutni su prisustvovali promotivnom testiranju odbojkašica selekcije Srbije na izokinetičkom dinamometru u „Žutoj zgradi“ Zavoda za sport i medicinu sporta.


#   sport
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima