Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарство за рад финансира пројекте заштите Рома у Нишу

rssBookmark and Share

21.04.2017. Јужна Србија Инфо

Државни секретари Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања – Ненад Иванишевић и Владимир Илић, у среду су у Скупштини Града, током састанка са председником Радетом Рајковићем, најавили финансирање неколико пројеката за чију реализацију ће град Ниш добити око 200.000 евра кроз програм Немачке развојне банке.

Министарство за рад финансира пројекте заштите Рома у Нишу

Реч је о пројектима који се тичу, пре свега, социјалне заштите и проблема Рома, у чему је посредовало поменуто Министарство.

Осим тога, председник Скупштине Града је, заједно са државним секретарима, најавио Сајам услуга социјалне заштите, који ће бити одржан 4. маја, по први пут у Нишу. Циљ овог Сајма, који организује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, биће унапређење свести о важности услуга социјалне заштите и промоција институција грађанског активизма и волонтеризма. Ово ће бити јединствена прилика за умрежавање представника јавних и приватних установа у систему социјалне заштите, са идејом бољег информисања грађана о правима и врстама услуга у домену социјалне заштите.


#   Роми   Скупштина града Ниша   Раде Рајковић   Владимир Илић   Немачка развојна банка КФВ   пројекти   Министарство рада
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима