Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarstvo za rad finansira projekte zaštite Roma u Nišu

rssBookmark and Share

21.04.2017. Južna Srbija Info

Državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja – Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić, u sredu su u Skupštini Grada, tokom sastanka sa predsednikom Radetom Rajkovićem, najavili finansiranje nekoliko projekata za čiju realizaciju će grad Niš dobiti oko 200.000 evra kroz program Nemačke razvojne banke.

Ministarstvo za rad finansira projekte zaštite Roma u Nišu

Reč je o projektima koji se tiču, pre svega, socijalne zaštite i problema Roma, u čemu je posredovalo pomenuto Ministarstvo.

Osim toga, predsednik Skupštine Grada je, zajedno sa državnim sekretarima, najavio Sajam usluga socijalne zaštite, koji će biti održan 4. maja, po prvi put u Nišu. Cilj ovog Sajma, koji organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, biće unapređenje svesti o važnosti usluga socijalne zaštite i promocija institucija građanskog aktivizma i volonterizma. Ovo će biti jedinstvena prilika za umrežavanje predstavnika javnih i privatnih ustanova u sistemu socijalne zaštite, sa idejom boljeg informisanja građana o pravima i vrstama usluga u domenu socijalne zaštite.

Komentara: 0


#   Romi   Skupština grada Niša   Rade Rajković   Vladimir Ilić   Nemačka razvojna banka KFV   projekti   Ministarstvo rada
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima